Friday, March 21, 2014

"Carpe Diem" için "Opera 2013-2014"

Ön Söz

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü esas 1972'de ve uzatmalar ile 1973, 1974 hatta aynı devre okumuş ancak gecikmelerle 1978'de mezun olmuş devre arkadaşlarımız olarak, son üç yıldır her ayın ilk Perşembe günü ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Kış Bahçesi mekanında toplanıyoruz. Listemiz yüz kişiyi aşıyor, yemeklere yirmi'den fazla arkadaşımız katılıyor.

Bu yemekli toplantıda özel/genel konuşmalar, teknik mevzular, memleket meseleleri, iş alemi dertleri konuşuluyor. Arkadaşlarımızın çalışmaları, sağlık durumları, iyi veya sıkıntılı günleri gündeme geliyor. Dışarıdan misafirlerimiz gelip soframıza katılıyor, grubumuza genç kardeşlerimizi katıp bu grubu hep devam ettirmeyi düşünüyoruz. Toplantılarda "Chatnam House" kuralları uygulanıyor yani açıklanan bilgileri kullanmak var, ama kaynak belirtmek yok.

Yaz mevsiminde ara vermeden önce son toplantılarımızdan birini Mustafa Kemal Yünel hocamızın Akyurt Yünel fabrikasında yapıyoruz. 3 Nisan 2014 Perşembe günü saat 11:45 - 16:00 arası yemekli öğle toplantımız, Mustafa Kemal Yünel Hocamın Akyurt Yünel fabrikası, idari bölüm genel müdür katı kütüphanesinde idrak edilecek. Bu toplantı öncesi değerli Mustafa Kemal Yünel hocam için bir hediye yapayım istedim. Şarabın en iyisi yakında Kalecik ilçesinde, zaten var. İçeceğimiz topu topu bir kadeh şarap. Başka birşey düşünmek gerekti.

Hocam için, ev şarabı, ev kurabiyesi hazırlar gibi bir ev imalatı kitap hazırlıyayım, istedim. 2013-2014 sezonu içinde İzmir'de yayınlanan "Ekonomik Çözüm" kağıt basılı gazete, Ankara'da çıkan Türkçe "ODTÜ'lüler Bülteni" dergisi, İngilizce "TurkishWeekly", Istanbul'da yayınlanan İngilizce "Cornucopia" dergilerinde çıkan Opera ile ilgili Türkçe - İngilizce makalelerimi bir araya getirdim. Hepsini önce kendi blog sayfama yükledim, sonra  "blog2print" yazılımı ile bunları pdf kitap haline getirdim.

Bu kitap değerli Mustafa Kemal Yünel hocam içindir. Kitabın hazırlanmasında beni teşvik eden, yardım eden, editörlük yapan, destek olan Faruk Akdemir Hocama, yardımları için Şükrü Durukan Başkanıma, Fatma Çölaşan Hocama, İznik'te mukim Ender Batur Hocama, burda teşekkürlerimi sunuyorum. Ankara, 3- Nisan 2014


Yazarınız Haluk Direskeneli, ODTÜ Makina Mühendisliği 1973 mezunu olup, mezuniyetinden itibaren, kamu, özel sektör ve ABD – Türk yabancı ortaklıklarda (B&W, CSWI, AEP, Entergy) ağırlıklı olarak termik santral temel/ detay tasarım, imalat, pazarlama, teklif, satış ve proje yönetimi konularında çalışmış, bugüne kadar termik santral tasarım yazılımları konusunda yerli piyasaya, mühendislik firmalarına, yatırımcılara ve üniversitelere danışmanlık vermiştir. MMO ve ODTÜ Mezunları Derneği Enerji komisyonları üyesidir. 

No comments: