Thursday, June 07, 2018

Opera Bale 2018 Yaz Festivalleri




Opera Bale 2018 Yaz Festivalleri

Yazın açık havada serin bir mekanda, sevdikleri ile beraber akşam 21:00 saatlerinde opera bale izlemek çok hoş bir duygu oluyor. 2017-18 sezonu Opera bale programları Mayıs ayı sonunda bitti. Artık yaz festivalleri başlıyor. Yaz aylarında yapılacak Istanbul Izmir Bodrum Antalya opera bale festivallerini sizler için derledik. Detaylar için internet adreslerini verdik. Bilet almak için internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Yazın yurdumuzda yabancı turistleri gezdiren seyahat tur şirketleri bu festivalleri programlarına alıyorlar, misafirlerine Türk ve yabancı sanatçıların sundukları opera bale seyir imkanı sağlıyorlar.

Odtü Mezunları Vişnelik anfi tiyatrosunda 2 Haziran gecesi Haluk Levent Rock konserinde sahne alan "3 Soprano"nun performansı harikaydı. Rock konserinde opera ayrı bir hoşluk oldu. Rock müzik sanatçısı Haluk Levent'in operacılara katkısı bize Freddy Mercury konserlerini hatırlattı.

46. Istanbul Müzik Festivali 23-Mayıs 12 Haziran 2018
Verdissimo, Diana Damrou- Nikolas Teste, Istanbul Lütfi Kırdar

İstanbul Müzik Festivali’nin teması “aile bağları” olacak. Sanatçıları, dinleyicileri, destekçileri ve çalışanlarıyla kendisi de büyük bir aile olan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl müzikseverleri aile ilişkileri arasındaki müziğin izini sürmeye, müziğe dair anılarını yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye davet ediyor. Festival bu tema kapsamında müzikseverleri Lauma & Baiba Skride, Güher & Süher Pekinel ve Ferhan & Ferzan Önder gibi kardeş müzisyenler, Selman & Kudsi Ergüner, Mischa, Lily & Sascha Maisky gibi müzisyen baba ve çocukları ile Diana Damrau & Nicolas Tesle gibi eş müzisyenlerin de aralarında olduğu zengin bir programla buluşturuyor.

İstanbul 9. Uluslararası Opera festivali, 13-23 Haziran
Gala Konseri, 21 Haziran Zorlu PSM
Saraydan Kız Kaçırma, Mozart, Arkeoloji müzesi bahçesi 28-29 Haziran
LaTraviata, Verdi opera, Zorlu PSM, 3-4 Temmuz 2018
Zorba the Greek, Bale, Zorlu PSM 7 Temmuz 2018

Bodrum 16. Uluslararası Bale, 1- 15 ağustos, Bodrum kalesi

Antalya 25. Uluslararası Aspendos 23 Ağustos- 7 Eylül

Bazıları yapıldı, bitti, yurtiçi opera bale günlerimiz var.
Yakında iseniz onları da takip edebilirsiniz, izleyebilirsiniz.
Eskişehir, Mardin, Trabzon, Gaziantep, İzmir Efes.

İstanbul 6. Uluslararası bale yarışması 2-8-10 temmuz günleri yapılacak,
Tüm detaylar www.dobgm.gov.tr internet adresinde bulunuyor.
Ayrıca D-marine TurgutReis Klasik Müzik Festivalini, ve Gümüşlük Piyano Günlerini, İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV klasik müzik festivallerini takip etmek lazım.
Yurtdışında Berlin, Luzern, Viyana, Salzburg, Beyreuth, Leipzig, Toskana yaz festivalleri var. İyi seyirler, güzel günler, sıcak ve mutlu bir yaz dönemi dileğiyle, Ankara 08 Haziran 2018

---


Haluk Direskeneli, ODTÜ Makina Mühendisliği 1973 mezunu olup,
mezuniyetinden itibaren, kamu, özel sektör ve ABD – Türk yabancı ortaklıklarda (B&W, CSWI, AEP, Entergy) ağırlıklı olarak termik santral temel/ detay tasarım, imalat, pazarlama, teklif, satış ve proje yönetimi konularında çalışmış, bugüne kadar termik santral tasarım yazılımları konusunda yerli piyasaya, mühendislik firmalarına, yatırımcılara ve üniversitelere danışmanlık vermiştir. MMO ve ODTÜ Mezunları Derneği Enerji komisyonları üyesidir.

Bu makale "Odtü'lüler Bülteni" Opera sayfası için yazılmıştır.



No comments: