Tuesday, February 25, 2014

"Madama Butterfly" İzmir Elhambra Opera Sahnesinde


İzmir Elhambra Opera sahnesinde Giacomo Puccini'nin en güzel eserlerinden biri "Madama Butterfly" başladı. 20,22,24 Mart, 12 Nisan, 3,5 Mayıs günleri tekrarlanacak. Mart ayı internet biletleri bitti. Son gün iadeleri olabilir. Kontrol edin. Mutlaka gidin, görün, kaçırmayın. Opera gecesi öncesi mutlaka müziğini dinleyin, kendinizi operanın müziğine hazırlayın.

Elhambra Opera sahnesi küçük. Sanatçılar sahne önünde söylüyorlar, fazla dekor detayı, zenginliği imkanı yok. Ama akustik harika. Erken gidin, fuayede tüm İzmir'in kültür hayatının en önemli isimlerini görün. Aralarda bol kahve için.

Eseri güvenilir isim, abartısız tecrübeli yönetmen Aytaç Manizade yönetiyor. 19.yüzyılda geçen gerçek bir hikayeden esinlenmiş bu operada Cio-Cio San isimli güzel geyşa Japon kızının sonu hüzünlü biten acıklı hikayesini seyredin. Dünyanın en çok sevilen seyredilen 10 operası arasındaki bu esere bizim sopranolarımız Birgül Su Arıç, Derya Kırcalı Gürlük, Burçin Çilingir Savigne hayat veriyorlar. İş aleminin müziği operadır. 
En derin selam ve saygılarımla.

No comments: