Saturday, March 17, 2018

Giselle



Ankara Opera Bale Sahnesinde "Giselle" Balesi

Adolphe Adam'ın müziğini yazdığı iki perdelik "Giselle" balesi ilk defa 1841 yılında Paris'te Salle de Palatier'de sahnelenmiş. İlk sahnelenmede çok beğenilmiş. Avrupa, Amerika ve Rusya sahnelerinde tekrar tekrar oynanmış. Eser 1964 yılından beri Ankara Konservatuar repertuarında. Istanbul'da AKM, Süreyya ve Zorlu PSM mekanlarında modern ve klasik olarak sahneleniyor. Romantik bir aşk hikayesini anlatıyor.
Yeni sezonda "Klasik" orijinal Jean Coralli- Jules Perrot koreografisine uygun yorumla Ankara'da tekrar sahneleniyor. Bu güzel bale eseri Ankara Opera Bale sahnesinde 24 (Premier) - 29- 31 Mart 2018, ve 14- Nisan 2018 günleri sahne alacak.
Şef Bujor Hoinic ve Kartum Hoinic. Sahneleyen Zeynep Sunal Ongün. Giselle rolünde Ankara balesinin üç muhteşem balerini Özge Başaran, Mine İzgi, Sultan Menteşe dönüşümlü olarak sahneye çıkacaklar.
Biletler bir ay öncesinden sabah saat 10:00'da internette satışa çıkıyor. Satışa çıkan günler biletler aynı gün içinde tükendi. Sabah Opera-Bale gişesine giderseniz sabah 09-10 arasında doğrudan bileti nakit parayla veya kredi kartı ile elden alabilirsiniz.
Gişe satışlarından sonra internet biletine pek fazla yer kalmıyor.
Bu sezon Ankara sahnesinde bale olarak Zorba, Harem, Frida, Bach/ Alaturka Danzon ve Fındıkkıran var. İyi seyirler.
---
Bu makale "Odtü'lüler Bülteni" dergisi için yazılmıştır.
http://www.odtumd.org.tr Ankara, 20 Mart 2018

No comments: